ČLÁNKY, TEXTY, FOTO ...

Zemřel J. Vohradník, hostinský z Kuksu

20.01.2011 16:38

Při brouzdání po internetu jsem náhodou narazil na smutnou zprávu. Jedná se nejen o jmenovce, ale i o našeho vzdáleného příbuzného. Čest jeho památce. Pozůstalým projevuji touto cestou jménem jmenovců upřímnou soustrast.

Z. Vohradník

ZEMŘEL JAROSLAV VOHRADNÍK ŘEČENÝ PRĎOLA, LEGENDÁRNÍ HOSTINSKÝ Z KUKSU

Kuks - „Šest topinek k tataráku, to jste se zbláznili, dáte si jich deset,“ zaznělo z úst svérázného hostinského ve vyhledávaném hostinci U Prďoly na Kuksu. Překvapený host sice chvíli verbálně vzdoroval, ale při konzumaci zjistil, že deset topinek je tak akorát. Takové a podobné epizody jsou od noci ze včerejška na dnešek minulostí. Legendární hostinský Jaroslav Vohradník (60) řečený Prďola totiž zemřel na infarkt.

Tuto smutnou zvěst Trutnovinkám dnes potvrdila pracovnice Obecního úřadu Kuks. „Je tomu skutečně tak. Pan Vohradník zemřel v noci. Je to velmi smutná a nečekaná zpráva,“ řekla pracovnice úřadu. Kdo bude hostinec dál provozovat se zatím neví. „Je to čerstvé a předčasné se o těchto věcech bavit. Od smrti pana Vohradníka uplynulo pouze několik hodin, takže se k tomu nemá smysl vyjadřovat,“ dodala.

Pramen: Trutnovinky 20.1.2011

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.