ČLÁNKY, TEXTY, FOTO ...

Přírůstek v rubrice Rady moudrých

15.07.2012 18:26

V 96 letech léčí lidi, řídí auto a jezdí na běžkách.

Profesor MUDr. Karel Lewit, DrSc. Je zakladatelem moderní funkční diagnostiky a léčby vertebrogenních onemocnění a manuální a reflexní terapie.

V Centru komplexní péče Dobřichovice se stále věnuje, dvakrát v týdnu, pacientům a předává své bohaté zkušenosti dalším zdravotníkům prostřednictvím školicích akcí a seminářů. Pacienti k profesoru Lewitovi přijíždějí z nejrůznějších částí České republiky i ze zahraničí

Názory profesora Lewita na pohyb:

  • Hodně se mluví o ekologii, ale i náš pohybový režim je vlastně také znečištěný. Lidé se dříve víc hýbali. A také způsob práce byl jiný. Naše tělo se nehodí do 21. století.
  • Člověk je dělaný na chůzi, při které je vždy jedna noha v dotyku se zení. Proto bych určitě nedoporučil populární jogging – kvůli tvrdému doskoku.
  • Za relativně dobrou disciplínu považuji běžky, protože je blízko chůzi. I dneska, když je sníh, běžkuju na těch loukách tady okolo, protože jsou úplně rovné.
  • Když špatně chodíte, bolí vás celá záda. Proto je také docela dobré chodit s těmi dvěma hůlkami, i já jsem si je pořídil – je to příjemný, protože to zvyšuje stabilitu. Rovnováha je totiž ve stáří horší. Přitom udržení rovnováhy ve vyšším věku hraje docela velkou roli. A když mám dvě hole, jde to samo.

Celý text naleznete v rubrice Rady moudrých

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.