ČLÁNKY, TEXTY, FOTO ...

Proč jsem „EŤÁK“ celým svým srdcem?

03.03.2014 15:47

   

Text pod obrázkem:

Patriot Zdeněk Vohradník z Hlinska je „EŤÁK“ celým svým srdcem. Muž, který bude brzy slavit 80 let, nutí příbuzné kupovat výrobky kdysi úspěšné firmy.

V Hlinsku kde bydlím, probíhá spor o to, zda zbourat některé budovy bývalého areálu ETY a využít je na výstavbu dalšího supermarketu, nebo je ponechat, jako součást průmyslové zóny, pro případné zájemce o obnovení výroby. Obě strany sporu mají řadu argumentů pro a proti.

Rozepře se donesla i do krajské redakce deníku MF Dnes. Pověřená redaktorka navštívila město a docela dobře zhodnotila v obsáhlém článku celou situaci v Hlinsku K připomenutí bývalé velké ETY zveřejnila také obsah rozhovor se mnou, jako s představitelem generace, která strávila ve firmě téměř celý život.

Důvod, proč mě slečna redaktorka označila v nadpisu článku „EŤÁK celým svým srdcem“ vyplývá asi z textu v posledním odstavci článku:

Pan Vohradník sleduje Etu pořád, stala se jeho celoživotní vášní. „Mám v internetovém vyhledávači nastavenou záložku Eta, která mě upozorňuje na všechny nové články o ní. Eta vůbec není mrtvá!“ zdůrazňuje starý pán, a aby nás přesvědčil, ukazuje vytisknutý článek, podle kterého patřila Eta loni mezi 25 nejznámějších značek v naší republice.“

Poznámka: Výrobky na obrázku posbíral pan fotograf s manželkou v naší domácnosti.

Celý článek si můžete přečíst v rubrice Zajímavosti   ETA Hlinsko po 70 letech  

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.