ČLÁNKY, TEXTY, FOTO ...

POŘIĎTE SI VLASTNÍ WEBOVÉ STRÁNKY I. část

02.03.2014 16:32

Internet usnadňuje stárnutí 11.

Vlastní webové stránky sice neusnadňují život ve stáří úsporou nějaké konkrétní práce, ale výrazně zmírní pocit osamocení a přinesou uspokojení z toho, že jsme to dokázali. A to stojí za to.

Začínající senioři a možná i mladší lidé se často obávají toho, že něco takového, jako je tvorba vlastních webových stránek, nedokážou. Je to pochopitelné, každý neumí programovat, psát texty, vkládat obrázky apod.

 Nemusíte se toho obávat

1.       V současné době se na internetu nabízejí různé předlohy webových stránek a často i zdarma. Hodně věcí je v nich již graficky i věcně připraveno. Z počátku, než se zacvičíte, stačí jen doplňovat text a vkládat obrázky do příslušných kolonek.

Takto jsem začínal i já. Již šestý rok využívám k plné spokojenosti systém Webnode. Tam mají výbornou poradenskou činnost a speciální službu pro začátečníky. Podívejte se na www.webnode.cz

2.       Druhou starostí bývá otázka „o čem budu psát?“. Soukromé webové stránky se mohou týkat čehokoliv, k čemu máme nějaký bližší vztah. V podstatě každý senior může použít webové stránky pro popsání svého života nebo jeho určitého období. Lze psát o prarodičích a rodičích, o vnoučatech a pravnoučatech. Také o svých školních letech, učení, studiu, zaměstnání, atd. V důchodovém věku již máme každý svůj životní příběh.

Webové stránky lze také věnovat různým koníčkům, zálibám atd. Během tvorby webu je možné původní záměr upravit nebo změnit. Já jsem např. několikrát rozšiřoval obsah stránek a měnil jejich název. Podívejte se na https://vohradnik.webnode.cz/

3.       Někdo se možná obává i toho, aby si neudělal ostudu špatnou formulací nebo gramatickými chybami. I to je zbytečné. Když si napíšete text nejprve do textového procesoru Microsoft Word, tak vás tam automatická kontrola pravopisu na chyby upozorní. Nebo Vám pomohou děti či vnoučata.

Webové stránky jsou veřejně dostupné

Webové stránky zpočátku většinou tvoříme jen sami pro sebe. Jakmile je však zaregistrujeme na internetu, jsou veřejně dostupné. Aniž bychom na to vynaložili nějaké úsilí, brzy zjistíme, že je někdo navštívil. Dozvíme se to ze statistiky, která je s webem většinou dodávána. S návštěvami je nutno počítat – na internetu si nelze psát tajný deník.

Návštěvníků vašeho webu postupně přibývá. Je to tím, že po internetu surfuje obrovské množství lidí a vyhledávají věci pomoci klíčových slov. Tato slova se mohou nacházet i ve vašem textu. To je potřeba brát na vědomí při formulaci obsahu.

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.